Wat is DIES market?

Fotografie: Stefan van Ruijven
Fotografie: Stefan van Ruijven

Naast alle positieve geluiden over de opzet van DIES market krijgen we ook veel vragen wat het nou precies inhoud. Wij zijn DIES market vanuit een klein idee van Dilara begonnen. We hebben soms zoveel kleding in de kast en hoe tof zou het zijn als je hier andere mensen blij mee kunt maken. Dit wilde wij realiseren via DIES market. Door Michelle van Healthy Food Healthy Skin wordt het component voeding en leefstijl eraan gekoppeld.

 

Na lang brainstormen kwamen we tot de conclusie dat duurzaamheid een belangrijk aspect is op dit moment. We zijn zo druk met het consumeren dat we best wat terug mogen doen voor de aarde. Het stukje bewust omgaan met welke mode je koopt, waar het vandaan komt en wat nou precies duurzaam is sprak ons erg aan. Hier moesten we meer over weten!

 

Na een kleine research kwamen we erop uit dat vintage kleding wel een van de meest duurzame kleding is die er bestaat. De kleding wordt immers hergebruikt! Daarnaast is het woord duurzaamheid niet makkelijk definieerbaar. Wat wij met DIES market willen bereiken is het woordje duurzaamheid een makkelijkere en frisse definitie geven. Dit door middel van het samen brengen van ondernemers, creatieve denkers en bezoekers. Mensen elkaar te laten inspireren en zo bewuster omgaan met onszelf en goed te zijn voor de aarde.

Als je het over duurzaamheid hebt, denken velen al snel dat het heel lastig te waarborgen is. Via DIES market willen wij een platform aanbieden waarin dit vergemakkelijkt wordt. Door tools mee te geven aan de bezoeker. Natuurlijk kun je niet je leven radicaal omgooien om maar goed voor de aarde bezig te zijn. Nee, de keuze bewust maken en weten waarom je het doet is al een goede stap. Denk bijvoorbeeld aan een dag geen vleesproducten eten, korter douchen, vuilnis scheiden en de fiets pakken. Dit zijn kleine stappen, maar als wij allemaal deze kleine stap maken kan dit van grote impact zijn. Zeker als onze stappen steeds groter worden en wij met zijn allen meer mensen inspireren! Als iedereen wat doet, doen we al meer dan niets.

 

Zo zal de eerste editie van DIES market op 10 februari vooral gericht zijn op vegan eten, vintage kleding en laten we de mooie natuur waarvoor wij het doen zien via de kunst van Malou Amber. Zij zal ook uitleggen hoe zij steeds meer duurzaam te werk zal gaan en waarom. Lisa Steltenpool zal uitleggen hoe het veganisme een duurzame bewegingsvorm is. Daarnaast zullen haar toffe boeken ook te koop zijn. Ook kunnen we genieten van vegan maaltijden van Quinta Verde.

 

De volgende editie op 31 maart zullen we meer ingaan op het conscious omgaan met onszelf. Want zeg nou zelf, een betere wereld begint bij jezelf! We gaan het hebben over mindfulness, meditatie, yoga en zal er een live tekenares aanwezig zijn. De tekenares Femke van Os zal reageren op wat ze ziet tijdens de avond. Super mindful dus! Lotta Breed van Healthy Life Lab zal uitleg geven over mindfulness toepasbaar maken in je leefstijl. Daarnaast hebben we nog wat leuke verrassingen die we later bekend maken.

 

Wij krijgen zoveel positieve energie en hopen dit ook weer terug te geven met DIES market!

 

Great minds inspire each other right ;)

 

Love,

 

Dilara & Michelle

 

Schrijf je snel hier in en kies jouw favo vegan dish! 

Fotografie: Stefan van Ruijven
Fotografie: Stefan van Ruijven

Reactie schrijven

Commentaren: 0