Cooking with friends part 1

Joëlle's favo

Dit gerecht heb ik op mijn 12e van mijn moeder geleerd en het is nog steeds één van mijn favorieten! Gezond, makkelijk en super lekker!

 

Wat heb je nodig?

Portie voor 2-3 personen

Groenten uit de oven

- 1 Courgette

- 1 Paprika (geel, rood)

- 2 handjes Cherry tomaatjes

- 1 Venkel (optioneel)

Malse veldertjes

- 1 Pot HAK Malse veldertjes 370ml

- 400 ml kokosmelk

- 1 Ui

- 2 eetlepels kerriepoeder

Tofu

- 1 bakje Tofu reepjes

- 2 eetlepels Ketjap

- 1 eetlepel Sojasaus

200 gram (ongekookt) bruine rijst

 

Hoe maak je het?

1. Kook bruine rijst voor 2 personen.

2. Groenten uit de oven

Snijd een halve courgette, een halve gele en een halve rode paprika allemaal in stukjes van zo’n 2 cm. Doe er vervolgens 4-6 cherrytomaatjes in het geheel bij en als je dit lekker vindt, een halve venkel fijngesneden.

Sprenkel er wat olijfolie, peper/zout overheen en zet het zo’n 20/25 minuten in de oven op 200 graden.

3. Malse veldertjes

Snijd een uitje en fruit deze in een beetje kokosolie of olijfolie, wat je wilt. Doe hier 1 eetlepel kerriepoeder bij, kan ook meer of minder, dit ligt een beetje aan je eigen smaak. Bak dit mee en doe vervolgens de malse veldertjes erbij. Ik was deze wel altijd van te voren. Hussel het allemaal een beetje door elkaar en voeg de kokosmelk toe. Peper/zout erbij en eventueel een bouillonblokje (wel minder gezond natuurlijk!).

4. Tofu reepjes

Doe een klein beetje kokosolie of olijfolie in een bakpan en bak hier de tofu reepjes een paar minuten in. Vervolgens doe je er 1.5 eetlepel ketjap en 1 eetlepel soja bij. Even meebakken, beetje peper erbij en klaar!

 

Rijst op het bord, malse veldertjes in kokosmelk erover heen, de groentes en de tofu ernaast en je hebt een super voedzame-gezellig-gekleurde-lekkere dish! Enjoy en laat me weten als je het hebt gemaakt! 

 

Joëlle

 

 

Michelle's Favo

Als je mij ergens voor wakker kunt maken zijn het wel rijstwraps. Je kunt ze vullen met van alles en verschillende sausjes erbij maken. Dit keer heb ik gekozen voor vegankip met een saté dipsaus. De dipsaus was een hit! Uiteraard in combinatie met de rijstwraps. Nomm! Goed het recept.

 

Wat heb je nodig?

Portie voor 2-3 personen

 

Rijstwraps

- ½ komkommer

- 1 wortel

- ½ rode ui

- 1 avocado

- 1 bakje koriander

- 3 eetlepels pinda’s

- 1 pakje vivera plantaardige kipstukjes

- 1 eetlepel kokosolie

- 2 handjes rucola sla

- 15 rijstwraps (verkrijgbaar bij de toko)

Dipsaus

- 2 eetlepels pindakaas

- 2 theelepels sojasaus

- 1 theelepel sriracha saus

- 1 theelepel honing

- 2 eetlepels water

 

Hoe maak je het?

1. Snijd alle groenten julienne of in dunne reepjes. Snijd de koriander fijn en hak de pinda’s klein. Zet alles in een bakje opzij.

2. Bak de kip in 1 eetlepel kokosolie voor 5 minuten. Voeg toe in een bakje en zet deze naast de groente.

3. Doe warm water in een grote kom en voeg de rijstwrap in het water tot deze soepel aanvoelt. Leg deze daarna op een snijplank en vul met de volgende ingrediënten: rucola, koriander, wortel, avocado, komkommer, kip en fijngesneden pinda. Probeer de wrap zo te vullen dat deze nog dicht kan. Leg alles netjes in het midden en kijk dan even naar het filmpje van Chow hieronder hoe je hem verder dicht rolt ;).

 

Dan, die heerlijke dipsaus!

 

1. Voeg alle ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar. Roert hij nog niet helemaal lekker? Voeg dan wat extra water toe.

 

Enjoy and dip it away!

X Michelle 

Enjoy & untill next time! Liefs Joëlle en Michelle 

Reactie schrijven

Commentaren: 0