Every moment matters

Ik heb een sticker gestolen. Een sticker uit een het tijdschrift 'Happinez'. Het tijdschrift lag bij een lunchroom waar ik een heerlijke middag heb gezeten. Ik heb hier gewerkt, een goede vriendin ontmoet en inspiratie opgedaan. Het is soms zo fijn niets te plannen en gewoon te doen waar je zin in hebt. Nu wilde ik graag wat dingen afkrijgen voor mijn eigen bedrijf, maar toch voelde het zo ongedwongen.

 

In de avond heb ik een masker en een ‘zit nou eens stil’ avond gehouden. Iets waar ik de laatste periode te weinig de tijd voor neem. De laatste periode is een periode waarbij ik een oud hoofdstuk afsluit en op het randje hang van een nieuw hoofdstuk. Hangen op een randje, vind ik zelf nooit echt een prettig gevoel en zit mijzelf vaak in de weg wanneer dit plaatsvindt. Toch, langs de struggles heen kan ik ook hier van genieten. Zeker als ik terugkijk naar de stappen die ik heb gemaakt en welke kansen er op mijn pad kwamen.

 

Het leven is niet altijd zoals je verwacht en er zijn ook mindere momenten. Deze momenten kunnen je down maken, maar het belangrijkste is dat jij jezelf niet laat meesleuren voor een te lange periode door dit gevoel. Nee, accepteer de situatie, leer en pak jezelf op. Blijf je doel voor ogen houden en geloof dat ook deze downmomenten erbij horen om jou te brengen waar je moet zijn.

 

Every moment matters… Dat is de tekst die erop de sticker staat. Voor mij zijn niet alleen de mooie, leuke en fijne momenten die ertoe doen. Nee, ieder moment doet ertoe. In ieder moment zit altijd wel iets positiefs wat je kunt meenemen. Het kan een stukje dankbaarheid zijn, een les of een eye-opener bijvoorbeeld.

 

Vallen en opstaan, iedereen doet het. Vergelijk jezelf niet met wie er beter, mooier of rijker is dan jou. Jouw leven, het mooiste cadeau wat je hebt gekregen. Verspil je tijd niet door continue bezig te zijn met wat je anders zou willen en wat beter zou zijn. Wat ik merk dat ik meer van het leven ben gaan genieten nadat ik meer van mijzelf heb geaccepteerd, wie ik ben en wie ik laat zien. 

 

Voor mij gaat het leven in het nu om die glimlach als ik een kindje zie schaterlachen, een duik in de zee neem of een prachtige zonsondergang zie. Die kleine, pure momenten die je alleen kunt pakken als je in het nu leeft.

 

Every moment matters. 

 

Inspiratieboeken:

 

A new Earth - Eckhart Tolle

De kracht van kwetsbaarheid - Brené Brown

De Alchemist - Paulo Coelho

 

Connection is the energy is created between people when they feel seen, heard and valued - when they can give and receive without judgement.

 

Brené Brown 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Vere (woensdag, 05 oktober 2016 09:20)

    Wat prachtig omschreven. Totally agree! Fijn stuk.