Mijn Healthy Skin story

Mijn eerste blog zal gaan over mij. Voor degene die mij nog niet kennen, mijn naam is Michelle, ik ben 26 jaar en ik woon in Den Haag. Mijn passie voor voeding, huidverzorging en make-up is groot. Niet zo gek voor iemand die diëtist, schoonheidsspecialiste en visagist is! Mijn zoektocht naar de ideale huid is al een tijdje bezig en ik neem jullie graag mee met deze zoektocht. Voor mij is dit erg persoonlijk, maar ik deel het toch graag met jullie.

 

Sinds ik gestopt ben met de pil heeft mijn huid zich van kwaad tot erger ontwikkeld. Mijn huid was voor de pil onrustig, tijdens de pil perfect en na de pil verschrikkelijk. Dit laatste was het ergst voor mij, gezien mijn bedrijf staat voor een gezonde huid, van binnen en van buiten. Dit kon ik niet meer verwezenlijken, omdat ik mijn eigen huid met geen mogelijkheid rustig kreeg. Ik probeerde teveel en liet het niet met rust. Het ontwikkelde zich allemaal in een stressvolle periode van afstuderen, veel reizen en emotionele onrust. Op een gegeven moment wordt het een sneeuwbaleffect. Je hebt last van stress, je moet er representatief uitzien, je gebruikt meer make-up en wisselt veel van producten. Daarbij eet je door stress niet altijd even gezond en kom je door ‘tijd tekort’ minder aan sporten toe. Dit is voor mij een goede les geweest welke triggers acne allemaal kan hebben.

 

Toen ik Priscilla ontmoette kwam er verandering in mijn situatie. Priscilla is een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die al tien jaar haar eigen schoonheidssalon heeft, Salon Japris. In haar salon werkt zij met Neoderma en ze raadde mij de Neoderma Biopeeling aan, ook wel bekend als de Chinese kruidenpeeling. Deze ging ik in kuurverband uitproberen. De Biopeeling  wordt ingezet bij huidproblemen zoals: acne, pigmentvlekken en littekens of voor een algehele verbetering  van de conditie van de huid. Deze unieke biologische peeling van Neoderma is ontwikkeld door een dermatoloog/kosmetoloog en gebaseerd op een combinatie van algen, puur natuurlijke planteningrediënten en essentiële oliën. Deze is niet agressief, dus het geeft geen heftige vervelling, geen extreem rode huid en geen pijn. Voordelen: je hoeft niet thuis te blijven en je kan je  gewoon opmaken. De Neoderma Bio-Peeling bevordert de celvernieuwing, de productie van collageen en elastine en normaliseert de immuniteit en alle functies van de huid. De Neoderma Bio-Peeling is geschikt voor alle huidtypen. Zowel voor vrouwen als mannen, voor gezicht en lichaam. Zelfs voor de donker getinte huid. Toepasbaar het hele jaar door, ook in de zomermaanden. De Bio-Peeling behandeling is preventief eenmalig toe te passen of als een kuur.

Ze was ervan overtuigd dat dit een goede boost voor mijn huid zou geven. Ik hoor je denken: wat houdt een kuurverband in? Een kuurverband houdt in dat je drie weken lang elke week één peeling krijgt. Best heftig, maar het was het proberen waard!

 

Op zeven april heb ik mijn eerste Neoderma Biopeeling gehad bij Salon Japris. Ik was direct enthousiast, mijn huid straalde weer en voelde zacht aan. Wel ging begon mijn huid na twee dagen te vervellen, maar dit is eigenlijk heel normaal gezien de huid zich elke 10 dagen vernieuwd. Na de behandeling wordt dan ook geadviseerd om de eerste 10 dagen na de peeling niet onder de zonnebank te gaan, veel water te drinken, een Neoderma Blue Blood sunblock SPF 30 te smeren en de huid goed na te verzorgen met op maat geadviseerde producten. Nu ben ik toch geen zonnebankfan en water drinken is bijna een hobby, dus dit ging mij gemakkelijk af.

De week erna kreeg ik weer een peeling, maar deze was intenser. Er ontstond meer roodheid en mijn huid was gevoeliger. Mijn derde peeling was weer minder intens en mijn huid herstelde mooi. Wel kreeg ik mijn maandelijkse feestje, dus mijn huid was weer wat onrustiger door de hormonen. Over het algemeen kon ik zien dat mijn huid frisser en helderder was geworden. Na een jaar van onrust was mijn huid eindelijk weer rustig aan het worden! Tijdens de behandeling gebruikte ik de volgende aansluitende producten van Neoderma:

 

  • Liquid Soap Diep reinigend
  • Tonic Lotion Verfrissend (voor alle huidtypen)
  • Blue blood gel
  • Hydration Plus Moisturizing Cream
  • Blue Blood Sunblock SPF 30

 

Mijn littekens zijn nog aan het genezen en dus rood. Dit is één van de redenen dat ik nog steeds foundation wil dragen. Natuurlijk blijf ik ook visagist en vind ik het ook leuk mezelf op te maken, maar het is ontzettend fijn om ook zonder make-up zelfverzekerd te kunnen zijn. Het is namelijk vervelend als mensen je aankijken en zeggen: ‘Oh Michelle ik heb je huid nog nooit zo erg gezien!’. Dit gebeurde nogal eens toen mijn huid in een stressperiode zat.

Het is fijn je mooi te voelen zonder make-up, daarom wil ik ook de make-uploze selfie challenge starten! Ik ben geïnspireerd door de vrouw die mij al jaren inspireert, Alicia Keys. Zij gaat tegenwoordig make-uploos door het leven. Nu hoef ik niet dagelijks make-uploos door het leven, omdat ik vind dat je met make-up je mooie delen nog meer kunt laten stralen, MAAR lijkt het mij zo fijn om elke vrouw zich ook zelfverzekerd te laten voelen zonder make-up, waaronder mijzelf! Het is een stukje kwetsbaarheid dat je moet laten vallen om zelfverzekerder te worden.

 

Mijn zoektocht naar de optimale huid eindigt hier nog niet! Iedere huid is anders en heeft baat bij andere behandelingen. De Neoderma peeling was precies wat mijn huid op dat moment nodig had, een boost. Ik neem jullie mee met mijn zoektocht naar de optimale huid en probeer mijn cliënten, jullie en mijzelf zoveel mogelijk te informeren en te adviseren. Te adviseren met behandelmogelijkheden, producten en voeding vanuit mijn eigen visie: ‘Niet alleen de symptomen aanpakken, maar ook de oorzaak.’  Hierbij komen voeding, omgevingsfactoren en de juiste verzorging naar voren.

 

Mijn dank voor Priscilla’s hulp is groot. Ik heb bewondering voor haar werkwijze en kennis!

 

PS. Vanaf  5 september gaat de #nomakeup selfie van start, wie doet mee? Post je #nomakeup selfie op social media met de #nomakeup. Gewoon voor jezelf, zodat jij ook zonder make-up jezelf kunt zijn! De quote van Alicia Keys: I don't want to cover up anymore," Keys wrote at the end of her essay "Not my face, not my mind, not my soul, not my thoughts, not my dreams, not my struggles, not my emotional growth. Nothing. Zo dit was mijn eerste blog. Hopelijk zo puur en eerlijk zoals ik wil zijn. On to the next one.

 

Wil je een bezoekje brengen aan Priscilla haar salon? Dat kan:

Salon Japris

Tomatenstraat 117, 2564 CM Den Haag

 

Vanaf oktober zal ik ook starten met behandelingen geven bij The City Retreat, dit zullen vooral relax behandelingen zijn met natuurlijke producten. Daarbij zal er gekeken worden wat de huid nodig heeft en kunnen er ook voedingsconsulten aangekoppeld worden om het aller beste uit de huid te halen. Natuurlijk zal ik ook kijken of de huid een Neoderma peeling kan gebruiken en word er samengewerkt met Salon Japris.

 

 

Ook is Beautygloss fan van de Neoderma peeling! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0